Kurser, bøger og andre udgivelser

Online kurser

 "How to battle boredom" er et 6 ugers kursus på engelsk til lærere og undervisere over hele verden. Kurset giver positive psykologiske strategier til at reducere kedsomhed og øge engagement og trivsel  Jeg har udviklet kurset sammen med Mette Marie Ledertoug og Louise Tidmand.

"Klasseledelse" er online kursus målrettet EUD-området, og indgår som en del af Didaktika's univers under Gyldendal.

Jeg har udviklet kurset sammen med Søs Rask Andresen.

Bøger

NY UDGIVELSE: Endelig er den her. Den stor håndbog om Positive Education, hvor en række af verdens bedste på området har bidraget til denne open access udgivelse. Læs med her gratis. Sammen med Mette Marie Ledertoug har jeg bidraget med kapitlet om "Engaging education".


"The approaches outlined in this volume will help expand the narrow focus on academic success to include psychological well-being for students and educators alike. It is a must-read for anyone interested in how positive outcomes such as life satisfaction, positive emotion, and meaning and purpose can be optimized in the educational settings". 

Judy Moskowitz, PhD MPH, Northwestern University Feinberg Shool of Medicine, USA, IPPA President

Min første bidrag til en bog udkom i 1997, med Signe Wenneberg som redaktør. Titlen "Kære far og mor" er en antologi, hvor voksne børn fortæller om at have skilte forældre. Det var helt særligt for mig at sætte ord på forholdet til mine forældre i min første offentlige udgivelse. Og selv om mine forældre samarbejdede på fineste vis, brænder mit hjerte fortsat for de mange børn og unge, der kommer i klemme mellem skilte forældre. Der skulle gå yderligere 16 år før min næste udgivelse "Klasseledelse i praksis", som sammen med Søs Rask Andresen voksede til en serie på seks titler i serien "Værktøjer til klasseledelse", som vi udgiver hos Dansk Psykologisk Forlag. Vi havde mange flere i tankerne, men kastede os i stedet over at gøre noget ved mødekulturen i danske organisationer og virksomheder med vores bog "Brainboost", som vi har udgivet hos Content Publishing. Undervejs blev det også til bogen, hvor jeg med tre andre forfattere går "Til kamp mod kedsomhed i skoler og ungdomsuddannelser" fra Dafolo. En bog, som vi i 2019 udgav på engelsk med Strength Academy, og som i 2021 blev til et online kursus på engelsk. Jeg har desuden bidraget til et par antologier, blandt andet "Skolens fraværende børn" og "Elevperspektiver". Og endelige bidrager jeg sammen med Mette Marie Ledertoug til "The handbook on positive education" med et kapitel om "Engaging education". Den udgivelse er skrevet sammen med de bedste internationale eksperter. Begejstringen for at skrive og selve processen, som hver gang skærper min viden, mit fokus og min formidling, er en kæmpe fornøjelse. Og så elsker jeg at se bøgerne anvendt i praksis, når jeg observerer og giver feedback på møder og undervisning.

Artikler 

Tema-redaktør, nr. 110


Jeg stod for at samle og redigere en række spændende artikler om positiv psykologi i undervisningen.

Køb via forlaget her

Bæredygtigt team-udvikling, nr. 96


Sammen med Søs Rask Andresen udgav jeg en artikel om udvikling af teamet.

Køb via forlaget her

Dansk HR

- Grib energien på jeres møder (29/04/20)

- Stilhedens potentiale på møder (14/04/21)


Ledelse i morgen

- Ledelsens betydning for det gode og meningsfulde teamsamarbejde (10/19)

- Kedsomhed kvæler den gode læring (04/18)


Politiken

- Til kamp moed kedsomhed, skoleliv (06/03/19)


Offentlig ledelse

- Bedre samarbejde efter teamcoaching (08)


Skolestart

- Kom godt fra start (08/16)


Livsbladet

- Hjernepauser. Aktiviteter, der booster læring (01/16)


The battle against boredom in schools

- online course, 6 weeks
Didaktika, Gyldendal

- online forløb i klasse-ledelse til EUD-området


Flensborg Avis

- Lærerne under lup 09/15